Utorak, 08. Jul 2003.


Stanko Subotić Cane gubi zaštitnike


Stanko Subotić Cane, biznismen iz Uba, sa prijavljenom adresom u Beogradu, a stalnim boravkom u Švajcarskoj, na nepoznatoj adresi, postao je sve nervozniji nakon podizanja optužnica protiv organizatora šverca duvana pred italijanskim specijalnim sudovima za borbu protiv mafije.
Gospodin Subotić je godinama uživao i debelo plaćao zaštitu gospodina Đukanovića i pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.
Često prozivan u javnosti i optuživan za mutne i kriminalne poslove, Cane je podnosio tužbe, i tražio debele novčane iznose na ime naknade za "tešku duševnu bol".
Odlukom sudije Prvog opštinskog suda u Beogradu gospodina Rastka Popovića, da po Subotićevoj privatnoj krivičnoj tužbi podnijetoj protiv dopisnika "Dana" Milovana Brkića, naloži da privatni tužilac Subotić pristupi sudu i bude saslušan u svojstvu svjedoka, ukazuje da Cane i u Srbiji, sigurno, gubi uticaj. Od sudske zaštite više nema ništa, jer Canetu ne pada na pamet, po izjavi njegovih advokata, da se pojavi pred srpskim sudovima.
- Moj klijent novinar Brkić pripremio se za suđenje. Prikupio je mnogo dokaza, i očekivali smo da gospodin Subotić na sudu bude raskrinkan. Žao nam je što je on odbio da se pojavi pred sudijom Popovićem, i odgovori, na mnogobrojna pitanja odbrane - kaže Nebojša Milosavljević, advokat tuženog novinara Milovana Brkića.
Na veb sajtu gospodina Subotića nema više plaćenih tekstova koje, po njegovoj želji, veličajući njegov "biznis", pišu neki ruski novinari.
Kako "Dan" saznaje u vrhovima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala intenzivno prikuplja podatke o imovini gospodina Subotića u Srbiji i njenom porijeklu.
Padom gospodina Đukanovića, polako se urušava i Subotićeva imperija.