PREMIJER SRBIJE ZORAN ŽIVKOVIĆ I MINISTAR ODBRANE BORIS TADIĆ NA TAJNOM SASTANKU POSTIGLI DOGOVOR

Čeda odlazi iz Vlade, Beba i Krmoje u zatvor

U prostorijama gradskog odbora Demokratske stranke, na Terazijama broj 3, održan je u popodnevnim satima 3. septembra sastanak između g. Zorana Živkovića, aktuelnog premijera Srbije, i g. Borisa Tadića, ministra odbrane državne zajednice. G. Živković je zamjenik predsjednika Demokratske stranke, a g. Tadić je potpredsjednik Glavnog odbora.
Negdje oko 17 časova kolona blindiranih xipova i audija parkirala se na trotoaru na Terazijama. Prethodno su specijalci Uprave za bezbjednost Vojske državne zajednice provjerili bezbjednost "gluve" sobe u prostorijama gradskog odbora Demokratske stranke na četvrtom spratu. Prije dvije godine u prostorijama ove stranke uređena je "gluva soba", tako što je lijenom adaptacijom i opremom onemogućeno prisluškivalje razgovora, kako iz same zgrade, tako i spolja.
Oko 18 časova, Terazijama je, puževim hodom, prošla kolona od dva xipa i dva blindirana "audija". Iz blindiranog "audija", podtpredsjednik Vlade Srbije, i Demokratske stranke g. Čedomir Jovanović je, kroz poluotvoren prozor, rukom sa zadnjeg sjedišta brojao parkirana vozila. Negdje oko 19 časova, ista kolona vozila je ponovo prošla pored parkiranog voznog parka g. Živkovića i Tadića, a g. Jovanović je, ovog puta, izgledao malo nervozniji.
Razgovori u četiri oka u "gluvoj sobi" gradskog odbora Demokratske stranke trajali su do 21 sat.
Kako "Dan" saznaje od izvora koji su pratili ovaj sastanak, na njemu je odlučeno, nakon razmjene poruka iz inostranstva, koje su pojedinačno upućivane premijeru Živkoviću i ministru Tadiću, o potrebi "reorganizacije i čišćenja Demokratske stranke", da se potpredsjednik Vlade Čedomir Jovanović tokom mjeseca ukloni iz Vlade, po svaku cijenu, i ne birajući sredstva. Takođe je odlučeno da on odmah bude stavljen pod potpuni bezbjednosni nadzor.
Dvojica stranačkih velikodostojnika su se saglasila da se pod istragu stave, i uhapse Vladimir - Beba Popović i Dragoljub Marković, kod koga g. Jovanović stanuje. Razgovarano je i o slučaju g. Zorana Janjuševića. NJegov slučaj, odlučeno je, treba riješiti "saobraćajno".
Nakon završetka ovog sastanka, u Dobanovcima je održana vanredna radna "debata" g. Jovanovića sa njegovim prijateljima iz svijeta podzemlja.
Obračuni između glavara Demokratske stranke očekuju se sredinom septembra.
Milovan BRKIĆ

Petak, 05. Sep. 2003.