PALI BURAZERU, MASONI SU ZAKON!

Vuk Bojović: Boli me dupe da demantujem ono što Šešelj priča


Na konferenciji za štampu koju je održao u petak 8. novembra, predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj je, govoreći o trenutnim zbivanjima na ovdašnjoj političkoj sceni, kao podatak više naveo i aktivnosti domaće masonerije. Među čitavom plejadom političara koji su po njegovim tvrdnjama masoni, on je u toku konferencije za štampu spomenuo da su u tajnim ložama između ostalih glumci Dragan Nikolić, Miki Manojlović i Dragan Bjelogrlić, nekadašnji košarkaš Raša Radovanović, direktor Beo zoo-vrta Vuk Bojović, novinar Milovan Brkić, pevač Vladimir Savčić Čobi. Povodom toga kontaktirali smo neke od prozvanih, pokušavajući da saznamo koliko u ovoj priči ima istine, ali smo takođe sproveli i anketu među javnim ličnostima pitajući ih veruju li u istinitost onoga što Šešelj tvrdi.

Vuk Bojović, direktor Beo zoo-vrta

Znate li onaj vic: Haso muze kravu i ona mu repom dva puta prospe vedricu sa mlekom. Na to on skine učkur sa gaća, njime zaveže kravi rep za plafon štale i u tome mu padnu gaće. Nailazi Mujo i pita ga: "Šta to radiš, bolan?", a ovaj mu odgovara: "Šta da ti pričam, kada mi ionako nećeš verovati". To bi ujedno bio i najbolji komentar Šešeljeve tvrdnje da sam mason. To su gluposti. U ovoj zemlji čovek nema dana mira od kojekakvih... Ali sada ću da se upišem u te masone. Jedino kada bih Šešeljevu glavu stavio na svoja ramena, onda bih saznao otkud mu ta ideja. Po njemu niko u ovoj zemlji ne valja, svi imaju neki feler, samo je on idealan i bogomdan da kritikuje. Sada da to demantujem, ne pada mi na pamet i boli me dupe!

Slobodan Vuksanović, predsednik Narodne demokratske stranke

Već sam se zahvalio gospodinu Šešelju na reklami i na tome što probijam medijsku blokadu kojoj sam izložen. Reakcije su više nego pozitivne, što se tiče NDS, zadovoljni smo zbog takve vrste reklame. Ipak, te priče su bez osnova. Šešelj me je svojim postupkom "naterao" da konsultujem literaturu o masonima, video sam da su njima pripadali Nikola Tesla, Živojin Mišić, Stevan Mokranjac, Dositej Obradović, Vuk Karadžić... mnogi srpski vladari, pisci, umetnici, naučnici. Glumci? To su legende Beograda, tj. srpske glumačke scene. Možda neki veruju u te priče, ali to je nebitna stvar.

Milovan Brkić, novinar

Kad je gospodin Šešelj izašao iz zeničkog zatvora potpuno rasturen, skupljao sam stotine hiljada dinara da bi on počeo da se bavi političkom aktivnošću. Nažalost, nisam mason, ja sam individualista a masoni rade kolektivno, tako sam ih razumeo proučavajući njihovu grupaciju. Nikad me niko nije pozvao, niti mi ponudio da budem mason, ali kad sam čuo da su masoni uticajni, učlanio sam se u najjaču ložu u kojoj je i gospodin Buš, otuda je i moj uticaj na politički život u Srbiji izuzetno jak. Ja sam portparol Nezavisnog sindikata policije, kod mene se slivaju sve informacije uključujući i one o Šešeljevoj kriminalnoj aktivnosti. On je "objavio rat" Americi, pa verovatno i Bušu. U nastupima gospodina Šešelja nema sistematičnosti, on mora da se bavi i intrigama. Kada bih se ja bavio intrigama i naveo gde sve gospodin Šešelj navraća da bi bio seksualno zadovoljen... svega bi tu bilo. Mislim da će moja "loža" doći glave gospodinu Šešelju, ne u smislu da će ga ubiti, već raskrinkati njegovu potkazivačku, denuncijantsku i kriminalnu delatnost, na kojoj zarađuje ogromne pare. Nadam se da ćete to objaviti.