Danas

 Brkić došao, sudija se nije pojavio

Beograd - Pred većem sudije Milice Trbovic-Svilaric juče je u Prvom opštinskom sudu trebala da bude održanai rasprava po tužbi novinara Milovana Brkića, kojom on od Republike Srbije traži odšetu od 15 miliona dinara, zbog povrede časti i ugleda.
Brkić je uhapšen je 4. aprila u akciji "Sablja". Rešenje o njegovom zadržavanju u pritvoru, uz obrazloženje da postoji opasnost da može da ugrozi bezbednost Republike, doneo je beogradski SUP. Na brifingu u Vladfi Srbije, novinarima je 7. aprila saopšteno da je novinar Brkić pritvoren zbog sumnje da je, kao pripadnik zemunskog klana pisao tekstove sa ciljem da diskredituje Vladu Srbije i istragu usmeri u drugom pravcu. Za tekstove je, saopsteno je na brifingu, dobijao visoke novčane naknade.
Pred istražnog sudiju Trećeg opštinskog suda u Beogradu, novinar Brkić priveden je 14. aprila, uz krivičnu prijavu da je u podgoričkom listu DAN, tokom trajanja vanrednog stanja, u svojim tekstovima iznosio neistine na račun ministra policije Dušana Mihajilovića. Navodna saradnja sa zmenunskim kjlanom, u prijavi nije ni pomenuta. Ministar Mihajilović, koji je saslušan u ovom postupku pred sudijom Drugog opstinškog suda u Beogradu, naveo je da nije naredio hapšenje novinara, i da je za njegovo hapšenje saznao iz novina.
Jučerašnje suđenje, koje je zakazano četiri mesca od dana podnošenja tužbe, odloženo je jer se u osam 8.15 časova, kada je rasprava trebala da bude održana, sudija Milica Trbović Svilarić nije pojavila u sudnici. Sledeće suđenje biće održano u martu sledeće godine.

 

Balkan

Novinar Milovan Brkic tuzi drzavu i trazi odstetu


BEOGRAD - U Prvom opstinskom sudu u Beogradu juce je odlozeno sudjenje po tuzbi novinara Milovana Brkica kojom on trazi da mu Republika Srbija isplati odstetu u iznosu od 15 miliona dinara zbog povrede casti u ugleda. Razlog odlaganja je nedolazak sudije Milice Trbovic-Svilaric. Kako saznajemo u Prvom opstinskom sudu, ona se nalazi na bolovanju i nece raditi neko vreme. Naredno rociste zakazano je za mart naredne godine.
Milovan Brkic uhapsen je 4. aprila tokom akcije "Sablja", a SUP Beograd tada je doneo resenje o njegovom zadrzavanju u pritvoru uz obrazlozenje da postoji opasnost da on ugrozi bezbednost Republike Srbije.