ZAOSTAVŠTINU POKOJNOG PREMIJERA SRBIJE NASLIJEDILA NJEGOVA SUPRUGA

Iza Đinđića ostali milionski računi, fabrike, kuće, avioni...

 

 

 

Udovica pokojnog premijera Zorana Đinđića počela je da se u javnosti predstavlja i djevojačkim prezimenom. Gospođa Ružica Pavlović-Đinđić, osim što je prošlog mjeseca postala član Glavnog odbora Demoratske stranke, dobila je rješenje Prvog opštinskog suda u Beogradu o nasljeđivanju imovine svog pokojnog muža.
Rješenje je pisano u samo jednom primjerku, i nema ga u spisima suda. Uredno je ovjereno pečatom ovog suda i potpisano od strane ostavinskog sudije, ovoga puta predsjednika suda.
Izvori potpisanog novinara potvrđuju da je ovim rješenjem načelno utvrđeno da gospođa Ružica Pavlović-Đinđić i njeno dvoje maloljetne djece nasljeđuju svu imovinu koja je ostala iza pokojnog predsjednika srpske vlade Zorana Đinđića, a da će posebnim rješenjem biti utvrđivan obim imovine i nazivi računa.
Na ovaj način izbjegnuta je mogućnost da se otkrije da je pokojni premijer Đinđić u jednoj švajcarskoj banci na svom kontu ostavio 167 miliona eura, da je vlasnik fabrike mikročipova u Dortmundu.
Na ciriškom aerodromu ostao je i avion čiji je vlasnik pokojni premijer Đinđić. Dugo se mislilo da je vlasnik ovog aviona biznismen Stanko Subotić Cane. Stvarni vlasnik ovog aviona je bio pokojni Zoran Đinđić.
Već je posebnim rješenjem Prvog opštinskog suda gospođa Ružica Pavlović-Đinđić postala vlasnik stana u Monaku, latifundije od oko 110 kvadratnih kilometara u Argentini, kuće u Beču...
Očekuje se da će na jesen strane službe staviti na uvid spisak imovine koja je ostala iza pokojnog premijera, i da će to otkriće šokirati i najbogatije ljude na svijetu. Predsjednik vlade jedne od najsiromašnijih država Evrope umio je da, za kratko vrijeme, napravi velike pare.